10 beneficii ale consumului de Cafea Verde

 

Cafeaua verde este obtinuta din boabele de cafea in stare pura, neprajite sau procesate in vreun fel. Din acest motiv, este mai proaspata si se mentine asa pentru mai mult timp. De asemenea, nu contine toxine sau diferite impuritati, pentru ca in procesul de prelucrare nu sunt implicate substante artificiale precum pesticide sau fertilizatori chimici.

cafea-verde

In plus, boabele de cafea verde sunt mai bogate acidul clorogenic (ACG), compus care nu se regaseste in cafeaua obisnuita Acesta accelerează procesul de ardere al grasimilor din organism.

Cafeaua verde este cunoscuta in special datorita faptului ca ajuta in lupta cu kilogramele in plus, dar are multe alte beneficii printre care:

Contine o cantitate mare de antioxidanti care ajuta la incetinirea procesului de imbatranire. Acesti antioxidanti sunt mai puternici decat cei care se afla in ceaiul verde.

 1. Nu are efectele negative ale consumului de cafea clasica prajita (insomnie, tahicardie, cresterea tensiunii arteriale).
 2. Este utila in tratarea cancerului, datorita acidul clorogenic.
 3. Creste eficienta medicamentelor.
 4. Accelereaza metabolismul. Cresterea activitatii metabolice are numeroase beneficii pentru sănătate. Prezența acidului clorogenic stimulează metabolismul, arderea grasimilor si excesiv de țesut adipos în organism într-un ritm mai rapid ca niciodată înainte
 5. Ajuta la sanatatea ficatului. Consumul de cafea verde ajuta la detoxifierea ficatului, permitandu-I sa elimine acizii daunatori din organism.
 6. Actioneaza ca un tonic general, datorita continutului mare de acid cafeic.
 7. Diminueaza riscul aparitiei diabetului, deoarece ajuta la gestionarea nivelului de zahar din sange, si la  gestionarea starii generale de sanatate, previne bolile cronice si probleme cardio vasculare.
 8. Imbunatateste nivelului de concentrare. Consumul regulat imbunatateste activitatea creierului care duce in mare masura la o mai buna concentrare si atentie, cresterea puterii de memorie, prin urmare, abilitati deosebite de a retine evenimente, fapte si date cu mai mare usurinta.
 9. Mentine un nivel ridicat de energie, datorita cofeinei.

Cafeaua verde se poate consuma ca atare, preparata ca cea clasica sau ca un ceai, se poate praji acasa, in cuptor (maxim 10-15 minute) sau poate fi unul din ingredientele unei bauturi antioxidante si perfecte pentru slabit.

Este recomandat sa consumam doua cani de cafea verde in fiecare zi, de preferat in prima parte a zilei.

One Response to 10 beneficii ale consumului de Cafea Verde

 1. Alex 21/08/2014 at 19:39

  Beau de doua saptamani doua cesti de cafea verde (infuzie de boabe verzi) si ma simt mult mai bine si energic. Cafea verde boabe am cumparat de la magazinul eco Biocarmen http://www.biocarmen.ro la pret acceptabil.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>