3 lucruri pe care orice copil ar trebui sa le faca pana la 8 ani

shop

 

In momentul in care implineste 8 ani, copilul devine deja o domnisorica sau un cavaler cu gusturi si preferinte. Pe langa abilitatile pe care este normal sa le dezvolte in aceasta etapa a copilariei, mai exista cateva lucrui pe care ar fi bine sa le experimenteze pana la frumoasa varsta de 8 ani! Mai jos iti sugeram trei idei de actiuni pe care ar fi important sa le incerce pana la varsta de 8 ani!

Sa citeasca singur o carticica simpla

Chiar daca nu stie sa citeasca foarte bine, cu siguranta este capabil sa rasfoiasca cu privirea o carte mica, cu putin scris si mai multe imagini, in acest mod isi poate dezvolta foarte frumos imaginatia! Tot ce trebuie sa faci este sa-l incurajezi sa citeasca frecvent!

Sa isi aleaga singur tunsoarea si hainele

Pana la varsta de 8 ani ar trebui sa isi defineasca oarecum stilul vestimentar si anumite preferinte, cand mergeti la cumparaturi intreaba-l pe el ce-si doreste si lasa-l sa-si construiasca singur intreaga tinuta, oricat de frumos sau  caraghios ar iesi! De asemenea este bine sa-si aleaga singur si tunsoarea care ii place mai mult, aceste alegeri pe viitor il vor ajuta sa aiba incredere in el si in deciziile pe care le ia!

Sa isi puna si sa isi stranga singur masa

Trebuie sa il inveti de mic sa isi puna singur masa, sa faca lucrurile care nu necesita un efort enorm, sa puna farfuriile si paharele, sa aranjeze anumite alimente pe masa, etc, de asemenea este foarte important si sa stranga dupa ce a mancat, sa-si duca singur farfuria goala in chiuveta, etc!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>