Cand e bine sa apelam la acupunctura

Originara din China, veche de 4000 de ani, acupunctura este o procedura ce consta in inserarea si manipularea unor ace in anumite puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul unor meridiane energetice. 

Teoria chinezilor sustine existenta a 12 meridiane energetice principale, cate un meridian pentru fiecare organ (plaman, inima, rinichi, splina – pancreas, ficat), pentru fiecare viscer (intestin subtire, intestin gros, stomac, vezica biliara si vezica urinara) si alte doua meridiane care corespund de anumite functii ale organismului (circulatia sangelui, activitatea psihica, functiile metabolice, termoreglarea si o multitudine de meridiane secundare, formand o retea energetica complexa.

PT-1-1058281961_045

Scopul tratamentului prin acupunctura este echilibrarea functionarii organismului, eliminarea factorilor ce produc boala, cresterea rezistentei organismului la imbolnaviri si refacerea energiei afectate a diferitelor organe.

 

Acupunctura elibereaza in sistemul nervos central hormoni cu efect analgezic si stimuleaza nervii periferici, astfel ajuta la ameliorarea durerilor si distrage atentia de la durerea de baza.  Printre avantajele acestei terapii se numara numarul mic de reactii adverse, existenta unui numar crescut de practici non-invazive si aplicabilitatea acesteia in numeroase patologii, dar si recomandarile acesteia pentru stres, insomnii, atacuri de panica si depresie.

 

Terapia este aplicabila in peste 100 de afectiuni, printre care amintim:

  • afectiunile musco-scheletale (discopatie cervico-dorso-lombara, poliartrita, artralgii diverse)
  • afectiuni cardiovasculare (aritmii cardiace, artrite, hipertensiune arteriala)
  • afectiuni oftalmologice
  • afectiuni digestive (gastroduodenita, colici biliare, gastrite, ulcer gastric, hepatita cronica)
  • tulburari endocrine (tulburari de menopauza, dismenoree, sterilitate secundara, mastoza fibro-chistica)
  • afectiuni generale: insomnie, constipatie, anorexie
  • tulburari emotionale (nevroze, sindrom de oboseala cronica, depresie)
  • tulburari metabolice (obezitate, sindrom metabolic)
  • dependenta de fumat

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>