Afinul contribuie la diminuarea zaharului din sange

afiafiafiafi
Frunzele si fructele afinului sunt componentele  care se utilizeaza in medicina naturista. Propietatile terapeutice ale afinului sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri, fiind recomandate pentru vindecarea urmatoarele afectiuni!
Contribuie la:
Diminuarea zaharului din sange
Diabetul, principalul activ al afinului mirtilina
Putrefactiei intestinale
Contine vitamina C, P si A care au efect in inlaturarea starii de slabiciune
Anorexia, arsurile, ateroscleroza, bronsita
Reumatismul, febra tifoida, dizenterie, uremie
Varicele

Sucul de afine are efect antidiareic, alaturi de afinata. Consumarea afinelor pe stomacul gol are un rol eficient in eliminarea oxiurilor. Ceaiul din frunze de afin, este recomandat pentru cicatrizarea ranilor si pentru eliminarea “solzilor” de pe limba fumatorilor inraiti.
Afinata se prepara din fructe zdrobite de afin si zahar, tinute intr-o damigeana o saptamana, agitate de patru-cinci ori pe zi pentru un amestec complet. Dupa  o saptamana la 1 kg de fructe, 1 kg de zahar se va adauga 1 l de alcool. Se lasa la macerat 10 zile, dupa care va fi strecurata si se va pune in sticle inchise.
Pentru tratarea diareei, afectiunilor catarale, se recomanda a se lua inainte de fiecare masa o lingurita de tinctura de afine, diluata intr-o jumatate de paharel cu apa. Aceasta tinctura de afine se prepara prin macerarea a 100 g de afine in 1 000 ml de rachiu timp de doua saptamani.
In tratarea convalescentei si a altor afectiuni este recomandata pudra din fructe uscate. Astfel fructele se fac pudra cu ajutorul unei rasnite si se va administra un varf de cutit de trei ori pe zi. Dupa ce se tine putin timp sub limba se bea putina apa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>