Afla cum poti alunga temerile copiilor

temerile copiilor 1

Majoritatea copiilor au foarte multe temeri, unele sunt exprimate altele sunt  ascunse. Este important ca aceste temeri sa fie tratate din timp, ca sa nu se transforme mai tarziu in tulburari de anxietate sau in afectiuni psihice. Aceste emotii negative provin din imaginatia bogata a copiilor sau au luat nastere in urma unor intamplari incomode. In randurile ce urmeaza iti oferim cateva sfaturi pentru a-ti ajuta copilul sa depaseasca cat mai usor aceste clipe neplacute!

 

Comunica cu copilul: - este foarte important sa vorbesti cu el, sa vezi ce simte atunci cand ii este frica si mai ales sa afli motivul pentru care ii este frica. Este foarte important sa-i povestesti  de temerile pe care le aveai si tu in copilarie. Sa-i spui ca ai reusit sa depasesi acea perioada doar cu ajutorul parintilor si ca iti doresti sa-i fii alaturi!

Accepta frica si temerile copilului: - foarte multi parinti fac cea mai mare greseala, neaga ceea ce ii doare! Le este mult mai usor sa se prefaca ca nu exista un moment dificil in viata copilului, isi imagineaza ca o data cu trecerea timpul aceste probleme dispar. Este foarte important sa cunosti temerile copilului si sa il ajuti sa treaca peste aceste momente dificile.  Incearca sa ii explicit ca foarte multe lucruri pe care si le imagineaza nu sunt reale si se intampla doar in mintea lui.

Ai rabdare: - copilul are nevoie de foarte mult timp si de intelegere din partea adultilor.Nu o sa inteleaga din prima cum apar si ce sunt sentimentele de teama. Incearca sa il expui treptat la lucrurile care ii provoaca frica. Cel mai indicat ar fi sa intri in lumea lui, spune-i ca poti face o magie sa dispara “monstrul” de sub pat, abia apoi il poti lasa sa se uite sub pat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>