Slabim daca mancam mai incet

mestecat

Una din problemele din viata noastra de zi cu zi este ca ne grabim fara a avea timp de nimic, nici chiar de mancat, de aceea alegem sa infulecam mai degraba decat sa mancam linistiti.

Motivele pentru care ar trebui sa mancam incet sunt:

Pierderea din greutate. Creierului ii ia aproximativ 20 de minute sa inregistreze starea de satietate. Daca mancam incet, avem timp sa realizam ca suntem saturati si sa ne oprim la timp. De aceea, daca vrem sa pierdem in greutate, trebuie va facem din mancatul lent o parte din stilul de viata.

Cei mai multi dintre oameni cred ca , atunci cand ne saturam, receptorii din stomac  îi spun creierului cand acesta este plin si ca trebuie sa se opreasca. Se pare ca nu este chiar asa, prin urmare multi pacienti se confrunta cu obezitatea.

Pentru a oferi stomacului  sansa  de  a  transmite creierului ca s-a saturat, solutia este sa mancam incet.

Digestia mai buna. Atunci cand manancam incet, vom mesteca mancarea mai incet, ceea ce duce la o digestie mai buna si la un tranzit intestinal mai sanatos. Digestia incepe din cavitatea bucala, asa ca daca lucram mai mult aici, stomacul va lucra mai putin.

Dinti mai sanatosi. Datorita masticatiei prelungite, enzimele din saliva inmoaie hrana, de aceea dintii si gingiile se fortifica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>