Afla de ce e bine sa mananci peste

peste

Pestele este o alternativa ideala pentru cina, deoarece este sarac in calorii, dar bogat in proteine.

Este o sursa considerabila de omega-3, o grasime mononesaturata care nu este produsa de organism. Omega 3 creste capacitatea de a invata, creste puterea de concentrare, combate depresia si tine la distanta unele din afectiunile celulei nervoase de la dementa senila la schizofrenie. Neuronii functioneaza mai bine si sinapsele sunt stimulate, in conditiile unui aport care depaseste un nivel minim de omega 3.

Scade colesterolul și numărul de trigliceride (grăsimi rele din sânge).

Pestele gras contine o serie de fitonutrienti benefici creierului. Pestele gras de apa dulce contine in special acizi grasi omega 3, care au rol antiinflamator si ajuta la mentinerea sanatatii cardiovasculare.

Vitamina D actioneaza ca un hormon in organism, inclusiv in creier. In plus, este esentiala pentru oase sanatoase si cruciala pentu starea de spirit si mentinerea ritmului biologic celular. Persoanele care au deficit de vitamina D se pot comporta precum cele care sufera de Alzheimer, avand stari de depresie, iritabilitate si oboseala.

O alta vitamina fundamentala,pe care pestele o contine necesara in mod esential pentru o viata sanatoasa este vitamina B12. Functia principala este de a sustine o transmitere corecta a mesajelor nervoase de la nivelul creierului si de a-i asigura acestuia o functionare corecta. Sustine mai ales memoria pe termen scurt si functiile cognitive.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>