Ajuta-ti copilul sa-si faca prieteni

saisifaca prieteni2

Prietenia este importanta inca din copilarie, ne ajuta sa ne dezvoltam frumos, sa avem cu cine intra intr-o lume de poveste. Daca pentru o persoana matura o prietenie ascunde mici interese, pentru cei mici este cu totul si cu totul benefica, este cea mai pura perioada in care pot lega prietenii sincere! De multe ori copilul este retras si ii este teama sa socializeze, iar aici ar trebui sa intervina parintele, sa il ajute sa inteleaga cat de importanta este socializarea!

 

Cel mai frumos mod de a face copilul sa inteleaga ce importanta are prietenia, este exemplul. Copii preiau modelul parental, daca vede ca esti mereu incojurat de prieteni, ca esti fericit  atunci cand iti petreci timpul cu ei, el o sa inteleaga valoarea prieteniei. Nu iti vorbi de rau prietenii in fata copilului, in acest mod il vei educa sa vada partea negativa dintr-o persoana, pe parcurs se transforma intr-un critic de care o sa fuga toata lumea! Invata-l sa aprecieze oamenii si sa vada partea frumoasa din fiecare persoana!

De asemenea il poti implica in activitati distractive impreuna cu alti copii, descopera ce sport ii place si mai ales daca isi doreste sa mearga la acel curs, cu cat ii place mai mult activitate pe care urmeaza sa o practice cu atat o sa fie mai relaxat si deschis catre comunicarea cu cei din jur.

Ajuta-l sa-si construiasca increderea in propia persoana, iubindu-l mereu si oferindu-i constant complimente, el va stii ca poate fi iubit si apreciat de alti copii asa cum este iubit si apreciat de parinti. Copii care au o stima de sine crescuta leaga mai usor prietenii, pe cand cei cu o stima de sine scazuta isi fac cu greu prieteni.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>