Albastrele pentru ingrijire

thumb.php
Albastrelele sunt recunoscute de sute de ani pentru tratamentul naturist al ochilor, dar ele pot fi si un produs de ingrijire a gingiilor, leac anticuperoză si antiinfecții urinare…
Albastrelele (Centaurea cyanus) sunt folosite in medicina traditionala romaneasca pentru calmarea iritatiilor oculare. Ele combat cuperoza si acneea. Atocianii din compozitia extractul de albastrele are capacitatea de a modera productia de sebum.

Ele sunt folosite si daca suferi de vreo problema a scalpului, de natura bacteriană sau cauzata de ciuperci. Aplica o solutie antiinflamatoare pe baza de extract de albastrele. Amesteca cu samponul tau cu apa de albastrele – o treime apa la doua treimi sampon. Sau poti aplica la radacina firului de par, in fiecare dimineata, doar lotiunea florala.

Afte, mici rani ale mucoasei gurii, gingii iritate – toate acestea pot fi combătute cu albastrele. Amestecă o lingura de frunze de zmeur cu una de flori de albastrele, fa o infuzie cu o jumatate de pahar de apa clocotita, filtreaza, clateste gura cu lichidul rezultat.
Pentru a preveni infecțiile urinare, amesteca o lingurita de infuzie de albastrele, o jumatate lingurita de extract de Strugurii ursului (Arctostaphylos uva-ursi) si o jumatate lingurita de extract de mladite de Iarba neagra (Calluna vulgaris) si consuma amestecul de doua ori pe saptamana, pentru a preveni recidiva bolii.
Amesteca o lingurita de infuzie de albastrele cu una de sirop de pin si administreaza-ti amestecul de doua ori pe zi, in caz ca suferi de o tuse suparatoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>