Alcool v.s. diabetici

sursa foto: assets.sport.ro

Consumatrii de alcool ar trebui să ştie că berea, vinul şi băuturile spirtoase pot influienta foarte mult cantitatea de glucoză, alcolul putând să o crească sau să o scadă. Acest lucru poate influenţa creşterea greutăţii corporale.

Persoanele care suferă de diabet nu ar trebuie să consume sub nici o formă alcool, pentru a putea controla glicemia i se permite să bea un pahar de alcool pe zi, şi acela să fie în timpul mesei.

Excepţie fac cei care sunt dependenţi de insulina, acestora le este recomandat de către specialişti dacă consuma alcool trebuie să consume şi mese bogate în glucide pentru a face pe cât posibil să evite hipoglicemia. Şi asta nu este tot, diabeticii se confruntă şi cu excesul de colesterol, tensiuni mari şi disfuncţii hepatice de aceea este bine că aceste persoane care aua ceasta boala să nu bea sub nici o formă.

Cercetătorii au demonstrat prin studii ca un consum moderat poate fi bun pentru sănătatea organismului. De exemplu vinul roşu are efect protector asupra bolilor cardiace, dar consumat în exces afectează ficatul şi creşte tensiunea arterială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>