Aligator versus colesterol

Avocado-Milk-www.kitchenconfidante.com_Fructul de avocado sau para aligatorului este originară din Columbia. Prima oară a fost descrisă în anul 1518 de conchistadori. Aluzia de pară a aligatorului face referire la forma fructului şi implicit la coaja ce seamănă cu pielea solzoasă a unui aligator.

Cea mai cultivată specie de avocado este Hass de Avocado, denumire provenită de la primul cultivator al acestui sortiment de fruct,  Rudolph Hass.

Compoziţia

Fructul de Avocado este cunoscut ca una dintre cele mai bogate surse de fibră, vitamina B5 şi B6, vitamina C, vitamina K, vitamina E, acid folic şi potasiu (într-un procent mai ridicat decât bananele).

Deţine un procent mic de minerale: cupru, fier, zinc, fosfor, etc.

Importanţă

Numeroasele studii au demonstrat că atunci când este consumat fructul, substanţele pe care le conţine contribuie la: reducerea tensiunii arteriale, reducerea infarctul miocardic, reducere accidentului vascular, reducerea inflamaţiilor din corp, reducerea nivelului de colesterol rău şi creşterea nivelul colesterolului bun, protejarea ochilor.

Este un fruct recomandatîn dietele de slăbire şi detoxifiere a organismului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>