Alimentul nesanatos care mentine sanatatea mintala

03_NUTRITION_BackgroundCu toate că este cel mai consumat aliment din întreaga lume, acesta este considerat de multa lume ca fiind nesanatos, dar se inseala. Cartoful are în compoziţia să o se serie de vitamine, minerale care sunt esenţiale în formarea hemoglobinei.

Cartoful are proprietăţi de cicatrizare şi calmare, iar sucul de cartofi este benefic pentru persoanele care suferă de ulcer gastric. Acest suc se obţine prin stoarcerea cartofului, şi consumarea lui pe stomacul gol în fiecare dimineaţă, şi 30 de minute înainte de masă de prânz şi de cină. Tratamentul pentru ulcer durează o lună.

Fiind foarte bogaţi în complexul de vitamine B, cartofii au un rol important în menţinerea sănătăţii a sistemului nervos.
Contraindicaţii
Chiar dacă se spune că acest aliment îngraşă, trebuie să ştim că orice aliment consumat în exces şi prăjit îngraşă, dar consumat cum trebuie poate fi benefic pentru sănătatea organismului. Totuşi cartofii pot induce o stare de rău persoanelor care suferă de afecţiuni la rinichi şi de arterioscleroză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>