Andreea Marin Ozturk:”Sunt probleme medicale care nu pot fi rezolvate la noi, acasa”

andreea-marin-emisiune-tvr

Andreea Marin Ozturk, presedinta Fundatiei Pretuieste Viata, a fost la la sediul reprezentantei Acibadem in Romania, luna trecuta, unde l-a avut ca invitat pe medicul specialist cu mari realizari de la Acibadem Istanbul ce a acceptat sa ofere o zi de consultatii gratuite pentru pacientii romani cu probleme de sanatate dificile!

Care a fost motivul pentru care ati ales Acibadem?
O sa-ti fac o scurta istorie a relatiei mele cu aceasta retea de spitale din Turcia. Am auzit-o, acum cativa ani, vorbind la televizor, pe sportiva noastra Andreea Raducan, despre o problema de sanatate foarte serioasa la care nu a gasit raspuns nici in Romania, nici in Austria, nici in SUA. In final, a ajuns la unul dintre spitalele Acibadem din Instanbul, unde i s-a descoperit o mica tumora la picior. A fost rezolvata in 20 de minute.

Povestea ei mi-a dat curaj pentru ca eram intr-o perioada in care nu stateam bine cu sanatatea si nu gaseam, ca si ea, raspunsul, desi facusem toate analizele. Totul parea bine in hartii, dar nu eram bine in viata reala. Mult timp mi-a ramas ideea in memorie, mai tarziu m-am suit in avion, o calatorit o ora pana la Istanbul si am mers la acesti medici care au descoperit in aceeasi zi care e si problema mea de sanatate.
IMAG1262

In fiecare luna, un medic de la Acibadem pe o alta specialitate, vine la Bucuresti si o zi acorda consultatii gratuite de dimineata pana seara

Ce s-a intamplat apoi?
Am capatat incredere. Ei nu stiau cine sunt in tara mea, eram un pacient oarecare. Sigur, felul in care aratau spitalele, felul in care esti tratat, totul era si este la cele mai inalte standarde.
Le-am zis cu ce ma ocup in tara mea, ca am o fundatie Pretuieste Viata, sunt mii de oameni care-mi scriu, ma simt legata de maini si de picioare pentru ca uneori sunt situatii in care nu pot ajuta. Uneori sunt probleme medicale care nu se pot rezolva la noi acasa, din cauza limitarilor tehnice.

Si care ar fi solutia, in aceste situatii?
I-am intrebat daca putem colabora si, spre uimirea mea, oamenii astia au fost deschisi la propunerea mea. De atunci a inceput o relatie frumoasa in care medicii de la ei raspund invitatiei noastre, vin in Romania, fac consultatii gratuite, adica pe banii lor. Este un lucru mare!. O data, pentru ca nu oricine isi permite, iar in al doilea rand, pentru ca ai nevoie de o a doua opinie medicala, de o confirmare a diagnosticul respectiv si aflarea tratamentului corect de urmat. Am inceput cu intalnirea cu un mare medic de la Acibadem, Mehemt Ozeck, cu medicii de la Marie Curie si de atunci au avut loc multe astfel de intalniri intre medicii nostri si medicii de la Istanbul.

Schimburi de experienta….
Da, si cu studentii nostri extrem de utile pentru ambele parti. Uite asa, dintr-o situatie de viata personala s-a ajuns la a ajuta atatia oameni.

Si cat vor dura aceste consultatii? Cum va fi?
In fiecare luna, practic, un medic de la Acibadem pe o alta specialitate, vine la Bucuresti si o zi acorda consultatii gratuite de dimineata pana seara, iar intr-o alta zi este intalnirea cu cei din aceeasi profesie, ca sunt medici sau ca sunt studenti la medicina, pentru schimburi de experienta, a devenit un obicei si este extrem de util pentru toata lumea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>