Arnica: frumoasa planta care trateaza durerea

863680
Aveti grija sa nu va lasati pacaliti de frumusetea arnicai. Florile acestei plante de munte asemanatoare margaretei contin niste compusi foarte toxici care pot creste periculos tensiunea arteriala si pot provoca probleme cardiace permanente. Nu consumati uleiuri de arnica sau infuzii preparate din flori uscate. In schimb, daca ati suferit vreun accident minor sau v-ati ranit in timpul unei activitati sportive, arnica este indicata pentru a va calma durerea.
Folosirea acestei plante a fost aprobata de Comisia Edin Germania- autoritatea in materia de siguranta si utilizarea plantelor medicinale- pentru tratamentul extern al vanatailor si al durerilor si suferintele musculare.

Arnica vindeca vanataile si ajuta organismul sa absoarba sangele strans in tesuturi. Doua dintre substantele chimice continute de arnica, helenalina si dihidrohelenalina, sunt absorbite de piele avand proprietati analgezice si antiinflamatoare.
Deoarece are propietati antiinflamatoarea, arnica este indicata pentru tratarea unor luxatii usoare. Ajuta la imbunatatirea circulatiei sanguine, crescand fluxul de substante nutritive catre muschii inflamati, precum si la inlaturarea unor reziduuri din leziune-acidul lactic, substanta care provoaca dureri. Nu folositi arnica pe rani deschise deoarece este foarte toxica atunci cand este administrata intern.

Va simtiti picioarele obosite la sfarsitul zilei? Incercati sa le cufundati in apa calduta in care ati adaugat o lingurita de tinctura de arnica. Circulatia se imbunatateste, ducand la disparitia durerilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>