Bananele – aliment minune

banana

Bananele contin trei zaharuri naturale – sucroza, fructoza si glucoza, combinate cu fibre. De aceea, o banana va poate oferi o explozie de energie. De altfel, cercetatorii au confirmat ca bananele sunt mai puternice decat bauturile energizante.

Bananele contin triptofan, unul din 8 aminoacizi esentiali, pe care organismul in transforma in serotonina, cunoscuta si ca “hormonul fericirii”. Acestea va relaxeaza si imbunatateste starea de spirit. Bananele sunt un aliant anti-depresiv.

Bananele sunt bogate in fier si pot stimula productia de hemoglobina din sange. Aceastea ajuta persoanele care sufera de anemie.

Bananele sunt printre alimentele cu cel mai mare continut de prebiotice. Probioticele sunt bacteriile estentiale din intestin care va ajuta sa aveti o digestie corecta si sa nu mai aveti probleme cu constipatia.

Una din cele mai simple metode prin care puteti scapa de mahmureala este sa va faceti un milkshake de banane cu miere. Banana calmeaza stomacul, mineralele continute va pun pe picioare, iar mierea va ridica nivelul de zahar din sange.

Daca suferiti de arsuri la stomac, manancati o banana. Aceasta are un efect antiacid puternic, care va ajuta sa va simti mai bine.

Daca suferiti de ulcer, va poteti baza pe banane pentru a va simti mai bine. Textura moale si proprietatile antiacide calmeaza durerile.

Bananele va ajuta sa dormiti mai bine noaptea. Triptofan, aminoacidul continut are un efect calmant asupra creierului si actioneaza ca un sedativ usor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>