Beneficii are consumului de ciocolata

cioco

Ciocolata reduce tensiunea arteriala. Anumite substante din cacao (procyanids) ajuta la stabilizarea tensiunii.

Bauturile care contin cacao imbunatatesc fluxul sangvin pentru cel putin 2-3 ore de la consum. Ei sustin ca ciocolata neagra ajuta creierul sa lupte impotriva insomniilor, oboselii si chiar impotriva imbatranirii.

Cofeina si alte substante din ciocolata neagra te ajuta sa ai o stare de spirit mai buna si diminueaza simptomele premenstruale. Feniletilamina, o substanta din ciocolata neagra, ne ajuta sa ne simtim chiar indragostiti!

Ciocolata neagra previne distrugerea celulelor din organism.

Tot ciocolata imbunatateste nivelul zaharului din sange. Asta daca nu consumi ciocolata cu lapte, cu alune sau cu stafide, care are ca rezultat exact opusul – cresterea zaharului din sange.

Daca vei consuma cateva patratele de ciocolata neagra pe zi, vei reduce riscul de a muri din cauza unui atac de cord cu pana la 50%.

Adultii care consuma zilnic 2-3 bucatele de ciocolata cu 85% cacao sunt mai putin obositi si stresati.

Dietele bogate in cacao si ciocolata neagra duc la scaderea colesterolului, in comparatie cu dietele in care se consuma ceai, vin si cafea.

Un consum constant de ciocolata neagra creste metabolismul zaharului din sange si reduce riscul de diabet, prin imbunatatirea procesarii zaharului din sange.

Teobromina, o componenta a ciocolatei negre (de fapt din cacao), este mai eficienta in decat medicamentele clasice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>