Beneficiile alergatului: sanatate curata!

Alergatul ajunge sa fie integrat in modul de viata atunci cand intervine problema excesului ponderal. Cei mai multi adulti incep sa faca jogging din pricina supraponderalitatii si a obezitatii, deoarece aceasta forma de miscare arde mai multe calorii intr-un minut decat orice alt exercitiu de tip cardio.Beneficiile alergatului, sanatate curata!
Prevenirea pierderii densitatii osoase si a tonusului muscular. Joggingul solicita sistemul osos si muscular suficient de mult incat sa le mentina in forma. In plus, miscarea fizica regulata, precum alergatul, stimuleaza productia hormonului uman de crestere, pe care celebritatile il preiau din injectii pentru a-si mentine aspectul fizic tanar.

Prevenirea bolilor. Alergatul regulat a devenit o alternativa terapeutica pentru primele stadii ale osteoporozei, diabetului si hipertensiunii arteriale. Joggingul reduce riscul producerii unui infarct miocardic, imbunatatind elasticitatea arterelor si reducand presiunea arteriala.

Imbunatatirea starii de sanatate. Alergatul creste nivelul colesterolului bun HDL in organism, reduce riscul formarii cheagurilor de sange si stimuleaza functionarea plamanilor. In plus, aceasta forma de miscare intareste sistemul imunitar, crescand concentratia de limfocite, celulele albe ale sangelui care lupta impotriva bolilor.

Eliberarea de stres. Alergatul este si o forma excelenta de eliminare a tensiunii acumulate din pricina stresului cotidian. Joggingul pe distante lungi ajuta si la tratarea durerilor de cap survenite pe fond nervos, sustin specialistii.

Stimularea bunei dispozitii. Joggingul declanseaza eliberarea endorfinelor, hormonii responsabili cu instalarea unei senzatii accentuate de euforie. Astfel, alergatul favorizeaza si imbunatatirea starii de spirit. De altfel, aceasta forma de miscare a fost folosita ani la randul pentru tratarea dependentelor diverse si chiar a depresiei. Joggingul ajuta la concentrarea intr-o noua directie, respectiv la distragerea atentiei de la tristete sau o dependenta.

Antrenarea mintii. Alergatul antreneaza mintea la fel de mult ca trupul. Ambitia de depasire a obstacolelor, imbunatatirea puterii de concentrare si stimularea nevoii de autodepasire sunt beneficii psihologice foare importante oferite de jogging.

Imbunatatirea coordonarii corporale. Suprafetele denivelate, obstacolele si corectarea posturii corpului ajuta la dezvoltarea unei coordonari corporale mai bune.

Cresterea stimei de sine. Alergatul ajuta la intarirea increderii in fortele proprii si la o perceptie mai pozitiva asupra propriei imagini, in special atunci cand el contribuie la eliminarea kilogramelor in plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>