Beneficiile merisoarelor

Merisoarmerisoare1ele sunt un dar al naturii. Pe langa deliciosul lor gust, sunt foarte bune pentru organismul uman. Datorita numeroaselor beneficii pe care le au asupra sanatatii, multe persoane considera aceste fructe un adevarat miracol.

Merisorul, originar din America de Sud, este un arbust nu mai inalt de 20 de cm, cu fructe mici si rosii, bogate in zaharuri, acizi, citric si lactic, proteine, vitamine, dar si uleiuri si saruri minerale, care au darul de a intari imunitatea, au efecte antiinfectioase si protejeaza rinichii.

Merisorul creste si la noi, in zona de munte, si rezista la temperaturi extrem de scazute, iar daca-i consumi fructele si frunzele veti deveni la fel de puternici si va veti bucura de o imunitate ridicata.

Cum consumam merisoarele?

In general, medicii recomanda consumul de suc sau ceai de merisoare, dar le poti consuma si sub forma de tablete sau fructe uscate.

3 pahare cu suc de merisor pe zi pot reduce nivelul de risc cardiac, datorita proprietatilor antioxidante ale fructului, care sporeste nivelul de HDL (colesterol bun).

Fructele se consuma proaspete, dar nu mai mult de 100 gr. pe zi, in 2 reprize, a cate 50 gr. inainte de masa. Se pot consuma si confiate, dar nu mai mult de 50 gr. pe zi.

Nu se recomanda consumarea merisorului în timpul sarcinii.

Studiile sugereaza ca merisoarele pot contribui la prevenirea aderarii bacteriilor la gingii si in regiunea din jurul dintilor.
Merisoarele par a fi mai eficace decat anumite probiotice in prevenirea infectiilor urinare recurente. Ele sunt adesea folosite ca supliment alimentar in incercarea de a preveni sau combate infectiile urinare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>