Blacklist

Ne-am gandit sa facem o lista cu produsele pe care nu trebuie sa le folosim. Asa cum era normal, am numit-o Blacklist – Lista Neagra. La unele produse vom pune domeniul, iar la altele chiar denumirea acestora. Trebuie sa intelegem impreuna ca eliminarea acestor produse si preocuparea pentru alternative sanatoase ne va aduce o Viata mai lunga si mai Sanatoasa. De pilda, daca am pune semipreparate, asa cum ar fi normal, cineva poate ar accepta Parizer, Crenvursti, Salam, etc  Ne-am gandit sa ne oprim la cifra 365 din denumirea site-ului (revistei noastre). Daca vom descoperi mai multe, atunci o sa scoatem din cele mai putin nocive. Daca am reusi ca in fiecare zi a unui an sa consolidam eliminarea unui produs si in aceeasi zi a anilor viitor sa verificam statusul si sa ne convingem ca asa am facut, este minunat.

Iata lista:

1. Sucurile carbogazoase

2. Toate semipreparatele (de la mezeluri si pana la alimente Ready). Le reintalniti, pe unele, cele mai utilizate, si in restul listei.

3. Parizer

4. Crenvursti

5. Salam

6. Supe instant la plic

7. Margarina

8. Uleiurile animale

9. Ceaiuri de tip granule

10. Pate vegetal

11. Cascaval vegetal

12. Conservele de rosii

13. Pop corn facut la microunde

14. Sucurile de la “TEC”

15. Maioneza

16. Bauturile de tip Cola

17. Pate-ul de “ficat”

18. Iaurturile cu fructe(contin un procent foarte mic de fructe si mult zahar)

19. Prajeli

20. Laptele praf

21. Lactate fara grasimi

22. Untul consumat in exces

23. Foietajele congelate

24. Cartofii prajiti

25. Shaorma

26. Dressing-uri cremoase de salata

27. Burgerii din comert

28. Mancarurile semipreparate

29. Guma de mestecat

30.  Soia modificata genetic

31. Consumul excesiv de sare

32. Ketchup

33.  Zaharul

 

 

 

 

Nota: Aceasta lista va fi completata in timp. Daca dintre dumneavoastra doresc sa contribuie la aceasta lista va vom mentiona ca si contribuitori si vom face articol separat, tot cu semnatura dumneavoastra, in care va vom etala argumentele. Mail pentru contributor: contact att 365sanatate.ro