Branza de vaca, avantaje si dezavantaje!

Branza de vaca este un produs obtinut prin inchegarea laptelui folosind un acid comestibil facut din lamaie si/sau otet, la care se adauga compusi microbieni folosind metoda de „scurgere partiala a zerului”. Branza de vaca este o sursa importanta de aminoacizi si proteine.

Branza de vaca, avantaje si dezavantaje!

Iata cateva beneficii ale branzei de vaca:

Branza de vaca are un continut glicemic scazut, iar cantitatea mica de zahar provine din lactoza, contine o cantitate mai mult sau mai putin mare de proteine si amino-acizi. Contine vitaminele A, B2, B12, E si substanta numita colina, care este o amina care face parte din complexul vitaminei B.

Mineralele precum sodiul, seleniul si fosforul se gasesc in cantitati destul de mari. Atunci cand consumi 100g de branza de vaci, iti asiguri necesarul de 8% din cantitatea totala de calciu, 2% din cea de magneziu si 3% din cea de potasiu.

Branza de vaca este de obicei un produs sanatos, dar poate avea si anumite dezavantaje, cum ar fi:

Nivelul crescut de sodiu si cantitatea mare de proteina poate da nastere unor probleme la rinichi – poate fi observata in cresterea aciditatii urinei. Aceasta problema apare mai ales in cazul branzei care a fost preparata prin folosirea de cheaguri care contin acizi de coagulare.

Acumularea acestor acizi in rinichi poate sa-i impiedice sa asimileze calciul si magneziul necesare oaselor.

Branza de vaca expirata sau tinuta la caldura poate duce la aparitia unor afectiuni precum Salmonella.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>