Buruiana de la marginea drumului care te scapa de tuse, patlagina

sursa foto: https://ierburiuitate.files.wordpress.comPătlagina este cunoscută încă din perioada dacilor, având diferite denumiri în funcţie de zona de provenienţă (limba oii, limba şarpelui etc.). Deoarece nu este o plantă cu pretenţii prea mari, ea creşte peste tot, fie la munte, fie pe câmpie sau podiş.

A fost menţionată pentru prima dată la sfârşitul secolului al patrulea ca remediu pentru muşcăturile de şarpe. Menţionează acest lucru un ierbar al acelei vremi.

Beneficii terapeutice

Pătlăgica este o plantă foarte bogată în vitamine (A, C, K, caroten, tanin) şi minerale (calciu şi xiloza).
Studiile ştiinţifice au arătat că pătlagina are efecte antiinflamatoare si antibacterian. Este un bine cunoscut cicatrizant şi ajuta la creşterea imunităţii corporale.
Este deosebit de utilă în perioada anotimpului rece. Un ceai de pătlagina poate remedia crizele de astm, opreşte diareea, potoleşte tusea seacă, reumatismul, bubele, ulcerul şi altele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>