Calitatile miraculoase de vindecare ale uleiului de palmier

Uleiul de palmier este cunoscut de către om încă de acum 5 milenii. Este un produs rezultat prin presarea pulpelor fructelor de palmier, prin rafinarea lor la cald sau frig. Uleiul de palmier de calitate este folosit foarte des în zonele tropicale ale globului (Africa,Brazilia, etc.), dar pe zi ce trece a început să fie consumat şi în Europa şi America.

sursa pozei: www.ecology.md

Componență

Uleiul de palmier este un produs complex, care în alcătuirea sadeține multe substanţe: de acizi graşi saturaţi şi mono-saturaţi, glicerina, acid palmitic, oleic, vitamina A. Şi nu conţine colesterol.

Este un uleiul care rezistă cel mai bine la căldură, nu devine toxic după mai multe preparări termice, rezista mai mult în timp decât celelalte uleiuri, nu are miros, gust şi nu împrumuta gustul alimentelor prăjite în el.

Beneficii

Consumul regulat de ulei de palmier, o lingură pe zi, reduce formarea cheagurilor de sânge, previne formare de colesterol, scade tensiunea şi reduce riscul de tromboze arteriale, ajută la tratarea arsurilor solare, la cicatrizarea mai rapidă a plăgilor şi este un remediu natural pentru păr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>