Cand e cel mai bine sa te antrenezi

Intrebarea de azi este destul de comuna printre cei care se antreneaza.Cand e mai bine sa te antrenezi? Dimineata sau seara? Este vreo diferenta, in ceea ce priveste eficienta antrenamentului? Discutand la modul general, nu conteaza cand te antrenezi, ci sa o faci.

Totusi, poate exista o perioada propice in care trebuie sa te antrenezi in functie de preferintele/posibilitatile tale si de obiectivele propuse. Incearca mai multe variante si decide care este cea potrivita pentru tine.
Daca vrei sa arzi grasimea,cel ami bine este indicat sa te antrenezi dimineata devreme, fara sa iei micul dejun inainte. Atunci vei consuma caloriile mult mai eficient decat in alta perioada a zilei. Aceste antrenamente trebuie sa fie de anduranta, pentru dezvoltarea rezistentei fizice (plimbari, alergari usoare, mers pe bicicleta, inot, etc.). Temperatura organismului este mai mica dimineata, iar asta te va ajuta sa rezisti fizic mai mult, evitand supraincalzirea.

Daca vrei sa faci antrenamente de forta, cel mai bine este sa te antrenezi dupa-amiaza sau seara, cand temperatura organismului este mai mare. Fiind incalziti, muschii se contracta mai eficient, iar articulatiile, fiind mai bine lubrifiate sunt ferite de accidentari.

Nu este recomandat sa te antrenezi seara, foarte tarziu, deoarece acest lucru iti poate afecta somnul (din cauza eliberarii unor hormoni).

 

sport1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>