Ce este acupunctura si cand trebuie sa apelam la ea?

acupunctura-2Asa cum bine stim, pastilele nu sunt mereu rezolvarea problemelor noastre de sanatate, iar de aceea noi cautam intotdeauna metode alternative. Acupunctura este una dintre metode care va poate ajuta in acest sens. Este un tratament ce consta in inteparea anumitor puncte situate la nivelul pielii, puncte ce se afla de-a lungul unor meridiane energetice care formeaza o retea complexa. Scopul tratamentului prin acu este echilibrarea functionarii organismului.

Chinezii sunt cei care au descoperit acupunctura intre anii 4000 si 3000 I.Hr., elaborand aceasta tehnica poate plecand de la observarea remisiunilor inexplicabile la cei raniti de sageti sau ale celor torturati cu ace ascutite. S-a demonstrat ca acupunctura elibereaza in sistemul nervos central endorfine. Mai mult, introducerea de ace, stimuland nervii periferici, ar distrage atentia de la durerea de baza. 

Acupunctura trateaza pacientul prin inserarea acelor in aceste puncte precise (787 in total). In functie de boala, se stabilesc temperatura acului, unghiul de introducere, miscarea de basculare sau de vibratie a acului in momentul intoducerii lui, rapiditatea introducerii sau retragerii acului, precum si durata de mentinere in aceasta asezare.

Ea este indicata in mod particular in caz de inflamatie, de spasme si de dureri (nevralgii, migrene, contractura), in afara cazului unei leziuni organice importante. Manifestarile alergice constituie, de asemenea, unul dintre domeniile de predilectie ale acupuncturii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>