Ce pericole puteti intampina in vacante exotice

vacanta-exotica-cu-buget-redus_204724Vara este perioada propice concediilor si vacantelor si un prilej bun pentru alegerea unei calatorii in afara tarii. Tot mai multi oameni aleg destinatii exotice, in detrimentul celor traditionale. Locatii exotice, pline de palmieri, plaje de vis pe marginea oceanului castiga teren in fata destinatiilor de calatorie clasice, europene.

Purtati de mirajul concediului de vis, oamenii uita adesea sa treaca in revista si potentialele pericole de sanatate cu care s-ar putea confrunta. In primul rand, deplasarea intr-o zona tropicala, inseamna cu totul alt mediu, alte pericole de sanatate, boli, microbi si de obicei, cu totul alt regim alimentar.

Daca planuiti o calatorie in Africa, Asia sau America de Sud, spre exemplu, banala spalare pe maini poate face diferenta intre contactarea unor boli locale sau nu. De asemenea, consumul de apa sau alimente contaminate (sau venite de la persoane contaminate) poate facilita transmiterea bolilor. In Africa si America de Sud, tantarii contin virusul atenuat al febrei galbene si poate fi transmis foarte usor.

Cum va protejati impotriva potentialelor pericole

Odata aleasa destinatia de calatorie, este bine sa va interesati temeinic despre potentialele probleme specifice zonei. Pentru un concediu lipsit de grija imbolnavirii, specialistii recomanda o serie de masuri de preventie si anume efectuarea unor vaccinuri impotriva unor boli frecvente sau specifice zonei in care urmeaza sa va deplasati.

In timpul calatoriei este foarte important sa acordati o atentie deosebita regulilor de igiena personala. Aceste reguli includ spalarea mainilor inainte de fiecare masa, spalarea tuturor fructelor si legumelor ce urmeaza sa fie consumate, evitarea consumului de apa de la robinet,

De asemenea, alimentatia nu trebuie ignorata. Se recomanda o atentie sporita “noilor” alimente si efectul acestora asupra sistemului digestiv si a starii generale de sanatate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>