Ce sunt alergiile alimentare?

Alergia alimentara este un raspuns anormal al corpului la un aliment sau anumite ingrediente. Alergia este mediata de sistemul imunitar, care, in mod normal, contribuie la mentinerea sanatatii prin apararea organismului impotriva bacteriilor si virusurilor, insa in cazul alergiilor, el indentifica anumite alimente sau ingrediente ca fiind daunatoare si produce o reactie alergica. In unele cazuri, cand persoana este extrem de sensibila la o anumite mancare, ea poate dezvolta o reactia alergica prin simpla prezenta a alimentului respectiv in jurul ei.

Alergiile alimentare apar, cu predispunere, in cazul persoanelor cu o tendinta mostenita de a dezvolta reactii alergice si de asemenea, sunt predispuse sa faca astm bronsic, diferite alergii si o afectiune a pielii, dermatita atopica.

Alergiile alimentare sunt mult mai frecvente la copii decat la adulti, de aceea este recomandata depistarea din timp a ingredientelor sau alimentelor la care s-a dezvoltat alergia.din-ce-alimente-ne-procuram-proteinele_size14

Printre alergii alimentare amintim si intoleranta la gluten, o sensibilitate care dureaza toata viata in majoritatea cazurilor, intoleranta la lactate, alergiile provocate de alune, de peste, de orez, foarte des intalnita in Japonia.

Este foarte important ca persoanele care cred ca au o intoleranta la un anumit aliment sa consulte medicul pentru diagnosticare si de a nu-si schimba regimul alimentar inainte pentru a nu dificulta punerea diagnosticului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>