Ceaiul de Nalba

IMG_0214Nalba este una dintre plantele cele mai folosite în vindecarea de boli în tradiţia noastră populară. Aceasta poate fi folosită sub diverse forme dar cea mai folosită metodă este cea prin infuzie.

În Romana sunt 4 tipuri de nalbe, toate sunt bune în tratarea diferitelor boli: nalbă mare, nalbă de grădină, nalbă de pădure şi nalbă mică.

Toate părţile acestor plante sunt bogate în într-o substanţă numită mucilagiu (substanţa cleioasă care se găseşte în componenţa seminţelor de cereale, legume, etc.) care are proprietăţi emoliante. Consumat că ceai, planta ajuta la inflamaţiile cailor respiratorii, a aparatului urinar şi a tubului gastro intestinal.

Modul de preparare a ceaiului este simplu: planta se spală şi se pune la macerat în apă fierbinte, după care se adăuga o cantitate mică de bicarbonat de sodiu, iar după 30 de minute se strecoară şi se consuma treptat pe toată perioada unei zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>