Ceaiul verde alunga stresul si reda tonusul

produs_ceai_ceai_verde

Ceaiul verde este o batura foarte populara in toata lumea si este un tip de ceai obtinut, spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Ceaiul verde mai este cunoscut si sub denumirile de ceai nefermentat sau ceai virgin. Acum peste 1500 de ani, ceaiul verde era folosit in Asia, mai mult ca o planta medicinala decat ca o bautura, dar curand aveau sa-i fie descoperite excelentele proprietati antioxidante si diuretice.

Fiind o foarte buna sursa de antioxidanti, ceaiul verde contine si o multime de alte substante benefice, dar si cofeina, prezente de aluminiu si poate afecta absorbtia fierului de catre organism.

Efecte benefice ale ceaiului verde

Specialistii recomanda acest tip de ceai mai ales pentru proprietatile sale diuretice, depurative si stimulante la nivel celebral. Este indicat deasemenea si in dietele pentru pierderi in greutate datorita proprietatilor sale de ardere a grasimilor, totodata contribuind si la reducerea nivelului de colesterol si trigliceride din sange. Din cauza continutului de cofeina, ceaiul verde este des recomandat sa inlocuiasca cafeaua, mai ales pentru cei cu probleme cardiace sau digestive.

Consumul unei cani de ceai verde dupa mesele principale ajuta digestia, regleaza tranzitul intestinal si stimuleaza metabolismul. Cercetatori greci de la Scoala Medicala din Atena au demonstrat ca acest remediu contribuie si la curatarea arterelor, contribuind astfel la prevenirea bolilor cardiovasculare. Demonstrat stiintific, nivelul colesterolului este cu 50% mai scazut decat in cazul celor care nu consuma regulat ceai verde. In plus, compusii continuti de aceasta planta contribuie la revigorarea organismului, alungand stresul si redand tonusul fizic si psihic. Este, totodata, si un foarte bun protector hepatic, compusii ceaiului verde protejeaza ficatul de toxine, cum ar fi cele provenite din alcool, tutun sau din substante chimice cu care intram zilnic in contact.

Ceaiul verde este cea mai buna sursa de catechine, substanta mai puternica decat vitamina C si  E, care stimuleaza sistemul imunitar si ajuta in combaterea virusurilor care vizeaza aparatul respirator.ceai_verde

Efecte adverse ale ceaiului verde

Ceaiul verde este o sursa importanta de oxalati, acestia putand produce pietre la rinichi. Cafeina este un alt compus care, in cantitati mari,  produce cresterea tensiunii arteriale si multe alte probleme. Totodata, poate diminua absorbtia fierului din legume si fructe. Astfel, consumul a mai mult de cinci cesti de ceai verde pe zi poate aduce mai mult efecte daunatoare decat benefice.

Consumul recomandat de ceai verde este de 2-3 cesti pe zi.

Unii specialisti afirma ca ceaiul verde nu ar trebui sa fie consumat de catre pacienti care sufera de anemie, hipotensiune arteriala, hiperaciditate gastrica, ulcer si femeile insarcinate.

De astfel, chiar si in cazul in care nu suferi de mai-sus mentionatele afectiuni, este bine sa nu se consume ceai verde dupa ora 17.00.

Ceaiul verde in cosmetica

Este un ingredient de baza in cremele regeneratoare, masti sau sampoane. Infuzia de ceai verde poate fi folosita pentru demachiere sau spalarea fetei. Cu frunzele obtinute de la infuzii se pot face comprese care se aplica pe fata, timp de 20 minute, rezultand o excelenta masca de refacere a tenului. In plus, compresele sau cataplasmele cu infuzie de ceai verde sunt ajutatoare si in tratamentul micozelor, ochi umflati sau obositi, varice, rani sau dermatite.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>