Cearcanele: cauze si remedii naturale

remedii cearcane

 

Principalii factori care duc la aparitia cearcanelor sunt lipsa somnului sau odihna insuficienta, alimentatia dezechilibrata, deshidratarea si ingrijirea necorespunzatoare a tenului. Prin repetarea zilnica a ritualui de machiere/ demachiere, pielea din jurul ochilor devine mai sensibila si mai transparenta, iar vasele de sange care cedeaza devin vizibile. Totodata, medicii dermatologi sustin ca aparitia cearcanelor este intalnita mai des, la persoanele care fumeaza deoarece fumatul duce la o circulatie sangvina deficitara si in consecinta, vasele de sange se sparg mai usor.

Sunt cateva remedii naturale cu ajutorul carora cearcanele pot fi estompate, iar cele mai eficiente sunt:

● Cartofii. Datorita continutului lor bogat in vitamina C si amidon, cartofii au calitatea de a albi pielea, diminundu-i nuanta de maro sau vinetiu. Se recomanda sa se aplice in zona ochilor, felii crude de cartofi, timp de un sfert de ora, de cel putin trei ori pe saptamana.

● Sucul de la castraveti. Asemenea cartofilor, si castravetii sunt recomandati ca tratament impotriva cearcanelor, datorita continutului lor bogat in vitamina C. Pentru a beneficia de efectul pozitiv al acestui remediu, se vor folosi dischete demachiante, impregnate cu suc proaspat de castraveti, care se vor aplica pe ochi timp de 15 minute.

● Musetelul. Folosit in industria cosmetica in produsele de ingrijire a tenului si a parului, musetelul este o planta care combate starile de oboseala si stresul, ofera luminozitate pielii si parului si imbunatateste imunitatea organismului. Pentru combaterea cearcanelor este recomandat sa se inmoaie doua dischete demachiante in ceai de musetel si sa se aplice pe ochi timp de 10 minute, de doua ori pe saptamana.

● Hidratarea. Pentru a avea o piele sanatoasa si un ten lipsit de probleme, un rol important il joaca hidratarea. Pentru a diminua culoarea vinetie de sub ochi, dermatologii recomanda sa se bea zilnic 2 litri de apa, sa se evite cafeaua, alcoolul si bauturile carbogazoase. Acestea din urma deshidrateaza, nu hidrateaza, ceea ce  duce la accentuarea cearcanelor.

● Odihna. Respectarea orelor de somn este poate cea mai benefica solutie impotriva cearcanelor. Un somn odihnitor, de 8 ore pe noapte, va duce la diminuarea instantanee a ceacanelor si va oferi tenului un aspect fresh si luminos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>