Coada calului- purifica sangele

cpoada djdjk

Coada calului este una dintre cele mai vechi plante de pe pamant, este o planta ce se recolteaza din zonele noastre, incepand cu sfarsitul lunii mai si pana in august. Este folosita din cele mai vechi timpuri pentru ameliorarea si tratarea  anumitor boli!

Denumirea stiintifica a acestei plante este Equisetum Arvense,  substantele pe care acestea le contine sunt : siliciu organic, fitosterol, nicotina, acid malic, saruri de potasiu, beta- sitosterol, acid oxalic. 

Afectiunile cele mai cunoscute pentru care aceasta planta ne poate aduce beneficii: transpiratia picioarelor, hemoroizi, abcesele dentare, contribuie la ameliorarea simptomelor diabetului,  hemoragiile din timpul menstruatiei, contribuie la eliminarea si maruntirea  pietrelor  la rinichi, contribuie la eliminarea apei din tesuturi.

Este un foarte mare ajutor pentru combaterea celulitei si vergeturilor, se beau una sau doua cani pe zi de macerat, in paralel se va aplica o crema tot pe baza de coada calului.

De asemenea este un foarte bun remediu pentru unghiile fragile, pentru aceasta se adauga peste 10 linguri de tulpini uscate de coada calului, 3 cani de apa si se lasa asa timp de 4 ore. Amestecul se aduce ulterior la foc mic, se lasa acolo, acoperit, timp de 30 de minute. Se mai lasa 30 de minute si se strecoara, in acest lichid iti vei inmuia mainile timp de 15 de minute in fiecare seara.

Forme in care este folosita coada calului :

-ceaiul, cu multiple beneficii pentru organismul nostru

-pulberea, care se obtine prin macinarea plantei cu rasnita de cafea, si care se depoziteaza departe de lumina, in borcane ermetic inchise

-tinctura de coada calului, pe care o gasesti la plafar sau o poti prepara chiar tu, din pulbere de coada calului si alcool

-sucul, care se obtine din amestecul plantei cu apa, si se foloseste atat intern, cat si extern

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>