Complexele fizice si chirurgia estetica – interviu cu Dr. Tiberiu Bratu

 

Complexele  fizice au urmări  la nivel psihologic, alterând starea de spirit si ducând la hotărâri iraţionale. Care este parerea oamenior despre chirurgia estetică? Ce se căuta? Pentru toate aceste întrebări ne răspunde unul dintre cei mai mari specialişti în chirurgie estetică din România, Prof. Dr. Tiberiu Bratu.

dr

Care este motivul principal al oamenilor care apelează la chirurgia estetică?

Oamenii care vin la noi sunt persoanele care încearcă sa fie mai frumoşi, să se simtă mai bine in pielea lor. Când te privești în oglindăși vezi căte simți și arăți bine, mai mult, din nefericire suntem apreciaţi la prima vedere după aspectul fizic.

 

S-au schimbat motivele pentru care oamenii apelează la chirurgie pentru a fi altfel?

În primii 15 ani am făcut mai multe chirurgii recuperatorii. La început am fost singur, apoi a venit profesorul Matusz, dr. Nodiți, dr. Crăiniceanu, dr. Grujic, după care dr. Mestecăceanu și dr. Cojocaru. Nu am vrut niciodată să deţin monopolul la această specialitate. Pană la urmă, este si o şansă pentru acest oraş, pentru timişoara, să avem atâţia plasticieni. Acum avem o linie de gardă la Casa Austria –zilnic se poate acorda asistență de înaltă calificare, unui om care îşi taie o mana sau suferă o arsură. Este o realizare importantă. În clinica privată, lucrez cu dr. Dorian Mihajlovic, dr. Daniela Olariu, cu dr. Kaushal Shruti și cu doctorul Mihaela Pop. La început, chirurgia estetica insema lifting, operaţii pentru burţile cu „șorț” și gigantomastii sau sani foarte mari, pe care îi micşoram și aspiraţii. Acum se pun multe proteze de sân, facem liftinguri și foarte multe operații de nas. Știuca proteză sună dur, dar este denumirea uzuală.

 

Cum ați ajuns la sloganul noi vă scăpam de complexe” din anii 2000?

Un prieten expertîn marketing a venit să se opereze la nas și a petrecut doua zile la noi în clinică. După mai multe întrebări pe care mi le-a adresat, a venit cu acest slogan. A considerat că reprezintă esenţa activităţii noastre. Mi-a plăcut mult si l-am folosit. Acesta este si conceptul nostru despre activitatea pe care o prestam. Atunci când cineva intra pe usa clinici noastre nu vedem o sursa de venit, ci ca o persoana care ne face o deosebită onoare de a o ajuta să scape de complexe. Nu aveţi idee cat de mult se poate schimba viaţa uneipersoane după îmbunatăţirea aspectului fizic.

 

Care este procentul bărbaţilor în raport cu cel al femeilor care apelează la chirurgia plastică?

Au inceput să vinădin ce în ce mai mulți bărbaţi, în general pentru transplant de păr, lifting, posteroinferioare și aspiraţii.

 

De unde vin majoritatea pacienţilor?

Aproximativ 80% dintre cazurile operate de noi sunt din afară, romanii plecați în străinătate. Acest lucru se datorează  preturilor noastre, care sunt cu o jumătate sau o treime mai mici față de cele practicate în străinătate, folosim aceleaşi proteze, aceleaşi materiale. Dacă faci rabat de calitate „ păcăleşti ” primii 10-20 de pacienţi, dar apoi nu mai păcăleşti pe nimeni.

 

Ce ar trebui să ştie oamenii despre chirurgia estetică?

Nu trebuie să se exagereze cu chirurgia estetică. Mă refer la tinerele care ajung aici pentru mărirea sanilor. Aceaste operații sunt solicitate de și la 16 ani. Am avut si cazuri în care am solicitat o astfel de intervenţie, pentru că fata era atât de nefericita de felul cum ii arătau sânii, îmcât vroia să se sinucidă. Dar aceste operaţiuni se fac cel mai devreme, pe la 18, 19 ani. Și nasul la fel.

 

Personalităţile au apelat la dumneavoastră?

Sunt destul de multe personalităti care au apelat, dar prefer să nu vorbesc despre ele.

 

Care sunt activităţile preferate de dumneavoastră ?

Ca activitate favorită rămâne sportul. În special înotul în lac de munte. Mă mai pasionează lectura, darcea mai mare pasiune rămâne munca pe care o practic. Zâmbetul unui fost pacient mulţumit atunci când ne întâlnim peste ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>