Fereastra de speranta pentru mame

Anul acesta, Dorna a extins promisiunea de sustinere a copiilor nascuti prematur si catre mame si a creat prima fereastra interactiva din Romania – Fereastra de speranta. Aceasta initiativa este parte a campaniei „Grija pentru copii”, dezvoltata de Dorna impreuna cu Organizatia Salvati Copiii, cu scopul de a imbunatati conditiile de ingrijire a  nou-nascutilor prematur.

Incepand cu luna aprilie a acestui an, in maternitatea Polizu, fereastra care desparte mamele de salonul de terapie intensiva unde se afla bebelusii nascuti prematur a devenit Fereastra de speranta. Pe aceasta fereastra sunt afisate in timp real mesaje de incurajare pentru mamele de copii prematuri, mesaje ce pot fi trimise de oameni din intreaga tara, printr-o simpla accesare a site-ului www.grijapentrucopii.ro.

 

De la instalarea Ferestrei de Speranta, la inceputul lunii aprilie, au fost trimise pana acum peste 1.000 de mesaje de incurajare.

In maternitate, mama unui copil nascut prematur petrece doar cateva minute pe zi cu bebelusul ei. In rest, e doar asteptare. Asteptare care poate dura chiar si cateva luni.

„Pentru mamele copiilor nascuti prematur, primele luni dupa nastere sunt cele mai dificile. Viata copiilor lor este in mana cadrelor medicale si a echipamentelor de specialitate, iar ele nu pot face altceva decat sa spere ca va fi bine si sa astepte pe holurile maternitatilor. Un gand bun si un mesaj de sustinere le poate ajuta sa capete puterea de a trece peste aceasta perioada dificila. Pentru ele am creat Fereastra de speranta, prima fereastra interactiva din Romania, un spatiu in care fiecare dintre noi poate trimite mesaje de sustinere mamelor copiilor nascuti prematur”, a declarat Raluca Vlad, Brand Manager Dorna.

 

„In 2013, am castigat un partener important in lupta noastra impotriva mortalitatii infantile. Alaturi de Dorna, am contribuit la dotarea a 15 maternitati din Romania prin campania “Grija pentru copii” si vom continua acest demers si anul acesta. Daca copiii nascuti prematur au nevoie de ingrijire medicala specializata, mamele lor au nevoie sa stie ca nu sunt singure in aceasta perioada dificila. As vrea sa felicit Dorna pentru initiativa si sper ca un numar cat mai mare de oameni sa fie alaturi de mamele copiilor nascuti prematur in maternitatea Polizu”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii.

Mesajele de sustinere pentru mamele copiilor nascuti prematur pot fi trimise de oriunde, accesand site-ul www.grijapentrucopii.ro. Mesajele vor aparea pe Fereastra de Speranta instalata in maternitatea Polizu si vor da speranta mamelor ce isi privesc copiii prin geamul de sticla.

Mai multe informatii despre felul in care functioneaza Fereastra de Speranta gasiti in filmul de prezentare.

 

Despre Dorna si copiii nascuti prematur

 

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu”, unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Apa reprezinta 79% din corpul unui bebelus, ajuta la digestie, la absorbtia alimentelor, regleaza temperatura corpului si circulatia sangelui, transporta nutrientii si oxigenul catre celule si elimina toxinele. Apa este al doilea element vital dupa oxigen, iar hidratarea corespunzatoare reprezinta o conditie de baza pentru mentinerea sanatatii organismului.

Dorna Izvorul Alb este recomandata atat in alimentatia zilnica a femeilor insarcinate, cat si a proaspetelor mamici care alapteaza, datorita continutului scazut de sodiu. In plus, este ideala pentru pregatirea hranei bebelusilor si hidratarea lor zilnica. 

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.

Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile – copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 23 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>