Consuma carne de peste regulat

consuma pesteConsumul de peste este deosebit de benefic pentru sanatate! Preparatele din peste sunt gustoase, sanatoase si se pot consuma in orice situatie: in timpul curelor de slabire, in afara curelor de slabire pentru o alimentatie sanatoasa, pentru aportul de vitamine, proteine si minerale, sau pentru gustul deosebit, de ce nu?

Cu toate acestea romanii nu obisnuiesc sa consume peste in mod frecvent. In ultimii ani consumul de peste in randul romanilor a scazut dramatic. In timp ce media consumului de peste in Uniunea Europeana este de 20 kg de persoana pe an, in Romania o persoana consuma in medie 5 kg de peste pe an.

Specialistii afirma ca pestele nu ar trebuie sa lipeasca din alimentatia saptamanala!

Beneficiile consumului de peste: beneficii asupra sistemului cardiovascular, aliment recomandat in timpul curelor de slabire, recomandat femeilor gravide, previne bolile de inima, stimuleaza functiile cerebrale, previne artrita, beneficii pentru creier si ochi.

Prin consumul de peste va asigurati aportul de: acizi grasi esentiali omega 3 si omega 6, proteine, vitamine(A, B12, D, E), minerale(fier, potasiu, iod, fosfor si seleniu).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>