Cum adormim bebelusul

Fiecare copil are ritmul lui, dar specialistii au descoperit care este momentul cel mai bun cand sa duci bebelusul la culcare 18.39-19, ar fi se pare, intervalul cel mai potrivit pentru a duce un bebelus (care nu a împlinit un an) la culcare. Bebelusi dusi la culcare în acest interval dorm mai profund si mai mult si se trezesc mai tarziu decat cei dusi la culcare dupa ora 21.
Pentru a avea un somn mai usor, trebuie sa tinem seama de urmatoarele.
Atunci cand îl pui în patut, tine cateva minute mana pe burtica lui si vorbeste-i încetisor – atingerea si caldura ta îl linistesc.
Daca bebelusul tau are peste 6 luni, poti sa adaugi în apa în care îi clatesti asternuturile o picatura de ulei esential de lavanda sau poti dilua uleiul si-l poti pulveriza direct pe asternutul lui. Uleiul esential de lavanda este recunoscut pentru efectul lui relaxant, îndeparteaza anxietatea si asigura un somn linistitor copilului.
Un zgomot ritmic, dar la volum nu prea derajant, îl ajuta pe bebe sa adoarma mai repede. Poti combina ora de somn cu ora de spalat rufe – zgomotul masinii de spalat îl poate ajuta sa adoarma mai repede si mai profund, spun specialistii.
babysleep

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>