Cum alungam plictiseala?

Ocupa-ti spatiul mintii cu idei creatoare, calatoreste mental oriunde iti face tie placere: pe varful unui munte, la pescuit, la mare, traind o experienta romantica cu iubita/iubitul s.a.m.d. . Evita sa te gandesti amintirilor dureroase. Exista un timp si pentru acestea, dar nu lasa loc amintirilor dureroase sa iti acapereze atentia in plina criza de plictiseala. Evadeaza, foloseste tehnica smart aflata la indemana.
Cum alungam plictiseala?
Desprins mental si emotional de mediu, poti gasi, in astfel de momente, in interiorul mintii tale, solutii la probleme care pareau imposibil de rezolvat. Evadarea aceasta mentala presupune un risc, pe care va trebui sa ți-l asumi: sa devina un reflex si sa nu te mai poti concentra pe ceea ce se intampla in jurul tau. Asadar, ce e mult, strica.

Ca alternativa la evadarea mentala, cauta sa incepi tu subiectul de discutie, sa vii tu cu probleme de lucru. Sa provoci tu ruperea de monotonie. Fii participativ in interiorul grupului. S-ar putea sa capeți beneficii neasteptate din aceste interventii discursive ale tale.

Tu decizi ce poți face pentru tine, astfel incat sa gasesti beneficii în orice activitate de rutina. Alungarea monotoniei presupune creativitate, empatie, umor, intr-un cuvant, inteligenta emotionala aplicata. Fii atent la emotiile si la gandurile tale, regleaza-le dinamica, educa-le.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>