cum poti avea picioare frumoase si fara crapaturi

Pielea este importantă în frumuseţea unei femei, din această cauză nu trebuie neglijată niciodată chiar dacă este la călcâie.

Pielea de la călcâie spre deosebire  cea de pe restul corpului este uscată şi poate fi o probleme pentru persoanele care nu beau suficiente lichide, care au “piciorul atletic” sau diabet.

Majoritatea oamenilor au călcâie uscate de aceea este bine să îngrijim pielea picioarelor mai ales daca acestea este crapată. Factorul principal al pielii uscate este igiena incorectă, mersul din fiecare zi, lipsa mineralelor şi vitaminelor.

sursa foto: imbbpullzone.laedukreationpvt.netdna-cdn.com

Sfaturi

Cum putem avea o piele a călcâielor frumoasă şi fără crăpături nu este tocmai un secre de aceea sunt o multitudine de sfaturi care ne pot ajuta să scapam de acest  disconfort, iată câteva dintre ele:

  • Uleiul de măsline poate fi un remediu pentru crăpăturile călcâielor şi durerea cauza de acesta. Spălaţi zona afectată şi o curăţaţi cu o piatră ponce apoi masaţi uşor cu ulei de măsline într-o cantitate cât mai mare, după care încălţaţi-vă cu şosete şi lăsti să acţioneze până a doua zi;
  • Mierea de albine are proprietăţi antibacteriene şi hidratează pielea. Amestecaţi mierea cu apă caldă şi spălaţi-vă în ea 15 minute. În combinaţie cu mierea este benefic tot prin aceeaşi formula sucul de lămâie, deoarece are proprietăţi acide, care în contact cu pielea moartă poate fi exfoliata mai uşor;
  • Bananele făcute piure cu avocado omogenizate cu puţină apă est e un alt remediu naturist de îngrijire a pielii călcâielor. Amestecul se aplică pe zona cu pricina şi se lasă 15 minute să acţioneze, după care se spala cu apă caldă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>