Cum tratam insomniile?

 

Sleeplessness

Ne va fi cu atat mai greu sa adormim, cu cat avem picioarele mai reci, in consecinta, o baie calda la picioare, pe langa faptul ca ne relaxeaza, combate si tulburarile somnului. Acelasi rezultat se poate obtine si cu o pereche de sosete ude. La inceput ele ingusteaza vasele de sange, insa dupa 20-30 de minute le dilata, producand o senzatie de caldura.

Ce putem face?

• Sosete ude - Trebuie doar sa va incalziti picioarele intr-un lighean cu apa calda, apoi sa va inmuiati in apa rece o pereche de sosete, le stoarceti si le trageti in picioare. Puteti apoi sa va mai luati pe deasupra si niste sosete calduroase de lana.

• Baia la picioare cu faina de mustar - Dupa ce amestecati doua linguri de faina de mustar intr-un lighean cu apa fierbinte, va tineti picioarele in ea aproximativ 10 minute si dupa aceea le spalati cu apa calda.

Riscuri si posibile efecte secundare: Daca intrebuintati imprudent faina de mustar, aceasta poate provoca arsuri pe piele. Nu trebuie sa prelungiti baia mai mult de 15 minute, iar daca observati ca pielea s-a inrosit, trebuie sa intrerupeti pe loc procedura. Baile cu faina de mustar sunt contraindicate atunci cand aveti leziuni pe laba piciorului sau pe gambe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>