Cura cu oua de prepelita pentru revigorarea organismului

oua de prepelitaDe-a lungul timpului curele cu oua de prepelita si-au dovedit actiunea benefica si eficienta asupra numeroaselor afectiuni ale organismului. Comparativ cu oul de gaina, oul de prepelita contine de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2, vitaminele A, D3 si E, de 5 ori mai mult fier, potasiu, calciu, zinc si sulf.

Valoarea nutrivita pentru 100 grame este de: 678 kj, proteine 11,6%, grasimi 14%, glucide 0,5% si minerale 0,9%.

Cum se consuma?

Ouale trebuiesc consumate proaspete, intregi(albus si galbenus) dimineata pe stomacul gol. Acestea pot fi sparte intr-un pahar si baute ca atare sau impreuna cu miere sau indulcite cu zahar.

In functie de varsta persoanelor si a recomandarii specialistilor se recomanda una din cele doua cure:

Cura de 25 de zile( 120 de oua):

- prima zi – 3 oua
- a doua zi -3 oua
- a treia zi – 4 oua
-din a 4-a zi pana in a 25-a zi, cate cinci oua pe zi

Cura de 49 de zile (240 de oua):

- prima zi – 3 oua
- a doua zi -3 oua
- a treia zi – 4 oua
-din a 4-a zi pana in a 49-a zi, cate cinci oua pe zi

Aceste cure cu oua pot fi tinute si de copii, cu un regim special,in functie de recomandarea specialistilor.

Beneficii: revigorarea starii de sanatate; stimularea cresterii si imbunatatirea metabolismului la copii; imbunatatirea coeficientului de inteligenta si a memoriei, protectia celulei nervoase; refacerea energetica a organismului in perioada pre si post-natala; intarirea organismelor slabite; imbunatatirea efectelor medicatiei administrate in TBC; ajuta la tratarea bolilor cardiovasculare, digestive, alergice, hepatice, renale, bolilor circulatorii, cat si metabolice si multe altele.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>