Dansul, un beneficiu extraordinar pentru sanatate

Dansul, un beneficiu extraordinar pentru sanatate

hip-hop-dance-asian-music-pm-114147
Dansul combina in cel mai placut mod miscarea cu muzica si comunicarea, aducand buna dispoziţie si sanatate. In zilele noastre, dansul este una dintre cele mai bune metode de descarcare emoţionala, de eliminare a stresului si de slabire.

Dansul combate depresia
Dansul este, de asemenea, un mijloc de relaxare si terapie psihologica deoarece in timp ce dansam stresul organismului se consuma, iar muschii se relaxeaza. Exista chiar tehnici de meditaţie prin dans pentru ca specialistii au observat ca miscarea pe ritm de muzica echilibreaza psihicul si elimina tensiunile emoţionale acumulate. Dansul aduce astfel voie buna si combate cu succes depresia sau anxietatea.

Dansul protejeaza inima
Dansul protejeaza partea cardiovasculara, atat prin efectele miscarii asupra vaselor si inimii, cat si prin eliminarea tensiunilor psihice care ne pot afecta. In timpul dansului bataile inimii crsc usor, circulaţia se intensifica, creste oxigenarea organismului si tonusul cardiovascular devine mai bun.

Dansul stimuleaza slabirea
Dansul reprezinta una dintre cele mai distractive moduri de a face miscare. In timpul dansului, abia daca sesizam efortul pe care corpul il depune pentru a efectua miscarile specifice, astfel ca eliminarea surplusului de kilograme se face intr-un mod foarte placut.
Practic orice tip de dans ajuta in procesul de slabire, deoarece cuprinde miscari ce pune in acţiune mai multe grupe de muschi simultan. De aceea, cei care iubesc sa danseze si chiar pun in practica aceasta pasiune sunt intotdeauna mai supli.

Dansul intareste oasele si tonifica muschii
Tractiunile si presiunile musculare din timpul dansului nu ajuta doar la obţinerea unui tonus bun al grupelor de muschi, ci si la intarirea oaselor si chiar prevenţia osteoporozei.
Pentru copii, dansul ajuta in procesele de crestere a oaselor si a muschilor, previne afecţiunile coloanei vertebrale si de asemenea ajuta la o crestere si dezvoltare armonioasa a copilui.

( autor: Cristian Pasarica)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>