De ce nu functioneaza dietele de slabit?

lavinia-ceuta
” …iubesc oamenii si tot ceea ce poate face fericit si implinit un om…”, se descrie, simplu, Lavinia Ceuta, Drd. nutritionist, terapeut in medicina complementara si alternativa. Lavinia considera ca dietele de slabit reprezinta un dezechilibru cu care noi incercam restabilirea unui echilibru si am discutat pe marginea acestui subiect.

De ce dietele de slabit sunt un dezechilibru?
Pentru ca fiecare are o specificitate proprie, fie bazata pe proteine, fie pe carbohidrati, ne priveaza de cele 50 de elemente nutritionale zilnice. Si iata dezechilibrul! Din experienta, dupa mai bine de 15 ani de diete – prezentarile de moda imi cereau sa fiu mereu in cea mai buna forma!-, am inteles si de aceea vin cu toata convingerea catre voi, ca aceasta capcana a dietelor si a rezultatelor acestora este o privare de aliniere a unei discipline frumos inteleasa a vietii.
Practic, un om cand incepe o dieta de slabit incepe un program de restabilire a sanatatii. Tesutul adipos este efectul unei boli, al unui blocaj de energie, iar boala este dezechilibrul metabolic si hormonal, un dezechilibru al constelatiei catecolaminice proprii. Si atunci, odata inceput programul de restabilire a sanatatii, este bine sa mergem inainte, tot inainte, fara revenire la programul ce ne-a creat dezechilibrul, de care dorim sa ne eliberam.

“Dieta” este modul de hrana de zi cu zi, nu doar o perioada, cu restrictii si limitari!

“Dietetica” este o noua filosofie de viata pentru mine si o spun tuturor si ca indemn la constientizarea hranei de zi cu zi, la o educatie in alimentatie. De ce toate astea? Spre obtinerea randamentului maxim si a starii generale, fizice si psihice, perfecte!
Supraponderalitatea este o boala care antreneaza o cascada de anormalitati biochimice, din care rezulta nenumarate probleme de sanatate si o moarte prematura. La nivel biologic, grasimea in exces este un dezastru. Daca aveti doar 4 kilograme in plus, este deja posibil ca in corpul vostru sa existe anumite disfunctionalitati biochimice. Cu un excedent de cateva kilograme – peste 4 kg- nu sunteti asa de sanatos precum credeti, iar timpul demonstreaza asta.

Cum ne pastram un echilibru al greutatii?

Din fericire, vorbim de un dezechilibru foarte simplu de prevenit si de dat inapoi: scoateti hrana procesata din viata voastra. Inlocuiti-o cu hrana naturala, organica, neprelucrata, bazata pe plante. Schimbati obiceiurile culinare complicate cu o hrana simpla, cat mai apropiata de natura. Aceasta inseamna ca ati trecut automat pe o dieta cu putine calorii, putine toxine si foarte multi nutrienti.

Ce ne mai poate ajuta in pastrarea unei greutati optime?

Vom avea o stare de bine si un bun randament atunci cind, pe langa atentia asupra hranei, vom desfasura o activitate fizica zilnica (mers pe jos sau pe bicicleta, gimnastica, un sport de sala etc.) si astfel putem crea un program permanent de control al greutatii.

139.144.449

Ce alegem ca hrana in dieta de zi cu zi?

Daca v-ati propus sa pierdeti in greutate consumand mai putine calorii si facand mai multa miscare, trebuie sa va asigurati ca acele calorii nu sunt goale, ci incarcate de substante nutritive. Nu puteti slabi doar mancand mai putina mancare lipsita de valoare nutritiva. Aceasta inseamna ca aveti nevoie de alimente organice, proaspete, vii – fructe si legume crude, germeni, lastari, leguminoase si cereale integrale – adica alimente care contin foarte multi nutrienti si fibre. Pentru ca aceste alimente sunt bogate atat in nutrienti, cat si in fibre, ele va vor face sa va simtiti hraniti, cu adevarat.

Orice efort care nu include schimbari si in stilul de viata va esua.

Ce alimente ne perturba functionalitatea si ne creeaza dezechilibre?

Alimentele inalt calorice, dar sarace in nutrienti si fibre, cum ar fi zaharul rafinat, faina alba, alimentele procesate si cele de tip fast-food nu sunt o alegere buna. Toxinele din acest tip de hrana, ca si cele din mediul inconjurator, joaca un rol surprinzator de important in capatarea catorva kilograme in plus. Acesti factori deregleaza apetitul normal, asa incat procesul de stocare a grasimii scapa de sub control.
Este un fapt cunoscut ca cele mai multe boli de care sufera oamenii sunt auto-provocate. La fel de bine, aceste boli pot fi si autovindecate, printr-o nutritie optima adecvata biologiei noastre si prin detoxifierea organismului. Revenirea la un corp suplu si lipsit de stazele cumulate in timp se face lent, fiind o responsabilitate pe un termen mai lung. Orice efort care nu include schimbari si in stilul de viata va esua.
Cheia succesului este o hrana de calitate, asigurandu-se o nutritie optima si o viata activa, constienta.
Respirati constient, antrenati-va corpul, mancati constient si viata va fi o incantare, pe toate planurile voastre!

fitness equipment and fruits

Mai multe despre Lavinia Ceuta, gasiti aici lavi-enrose.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>