Decoperirea mecanismului durerii si Ledurile organice, favorite la Premiile Nobel

Decoperirea mecanismului durerii si Ledurile organice, favorite la Premiile Nobel
Cercetatorii care au descoperit fenomene ca mecanismele moleculare ale durerii, diodele organice emitatoare de lumina (OLED) si o noua stare cuantica a materiei se numara printre principalii favoriti la premiile Nobel care vor fi decernate în octombrie, potrivit Reuters.

Predictiile anuntate joi apartin specialistilor de la departamentul Intellectual Property & Science (IP&S) al Thomson Reuters, care detine si agentia de presa Reuters. Din 2002, IP&S a indicat cu acuratete 35 de laureati ai premiilor Nobel, inclusiv noua personalitati care au primit distinctia in acelasi an si 16 laureati recompensati in decurs de doi ani de la predictie.

Analistii IP&S au indicat sapte posibili castigatori pentru anul acesta in domeniul medicinei si fizicii şi opt in domeniul chimiei. Comitetul Nobel acorda premiul pentru maximum trei cercetatori dintr-un domeniu, asa ca includerea in lista posibililor laureati a unui numar dublu de savanti creste sansele ca predictia sa se adevereasca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>