Descopera ce tratamente naturale combat matreata

remedii matreata

 

Matreata reprezinta o afectiune a pielii cauzata de o ciuperca (Malassezia). In comert exista numeroase produse special create pentru tratatrea acestei probleme. Totusi, nu multe isi dovedesc eficacitatea.

 

Va propunem cateva tratamente accesibile, sigure si naturale:

 

Clatirea parului cu otet de mere. Otetul are in componenta sa acizi naturali cu efect antifungic. De aceea este indicat ca parul sa se clateasca cu jumatate de litru de apa in care au fost adaugate 4-5 linguri de otet.

 

Uleiul de cocos. Avand numeroase efecte benefice asupra parului, acest ulei combate si matreata. Se va masa la radacina firului si se va lasa sa actioneze jumatate de ora.

 

Repetat saptamanal acest procedeu va avea rezultate garantate.

 

Zeama de lamaie si uleiul de masline. Acest tratament ajuta la regenerarea firul de par si combate matreata.

Se va aplica la radacina timp de jumatate de ora. Procedeul se va repeta o data pe saptamana.

 

Uleiul de nuca. Extrem de eficient este si uleiul de nuca. Se va masa pe scalp si se va lasa sa actioneze cateva zeci de minute. Tratamentul cu ulei de nuca se va repeta de 2 ori pe saptamana timp de 6 luni.

 

Gelul de aloe vera. Se va aplica direct pe scalp timp de 15 minute. Despre acest produs minune, am discutat aici

 

Ceaiul de musetel sau salvie. Aceste ceaiuri au efecte  anti-inflamator, anti-bacterial, astringent si calmant. Clatit frecvent cu unul dintre aceste ceaiuri, parul isi va recapata stralucirea si matreata va disparea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>