Despre sterilitate

fashionable-woman-thinking
Sterilitatea este definita ca incapacitatea de a ramane insarcinata dup ace ati facut sex neprotejat timp de un an.
La femei, sterilitatea are mai multe cauze probabile, inclusive bolile cu transmitere sexuala, endometrioza, fibronul uterin, deficitul de ovule sanatoase, menstruatie neregulata si tulburarile hormonale. Unele femei sunt infertile din cauza unui defect congenital ascuns care afecteaza uterul sau trompele uterine. Alte femei au ovulatia neregulata. La barbati, un numar scazut de spermatozoizi ar putea fi doar una dintre cauzele infertilitatii. Spermatozoizii s-ar putea sa fie deformati sau incapabili sa se deplaseze pana la ovul.
Daca sunteti femeie si aveti peste 35 de ani, ar trebui sa va anuntati medicul ca incercati sa ramaneti insarcinata. Daca dupa sase luni nu ati ramas inca insarcinata, este timpul sa faceti tot ce puteti pentru a va mari sansele. Incetiniti ritmul si la serviciu. Cercetarile arata ca femeile care lucreaza intr-un ritm febril, stresant, pot avea probleme in a ramane insarcinate. Stabiliti-va scopuri rezonabile pentru munca si incercati sa lasati stresul la locul de munca atunci cand plecati acasa. Incercati un tratament medicamentos sau yoga ca mod de a reduce stresul. Sau plimbari cu prietenii.
A fi subponderala este o alta cauza a infertilitatii la femei. Fara sufficient tesut adipos, s-ar putea sa nu ovulate normal sau uterul s-ar putea sa nu accepte implantarea unui ovul fertilizant. Daca sunteti ingrijoarata ca sunteti prea slaba pentru a concepe un copil, adaugati mai multe proteine sanatoase in dieta dvs.- carne slaba, produse din cereale integrale si grasimi benefice cum ar fi uleiul de masline.

Verificati-va sertarul cu medicamente
Incercati sa evitati antihistaminicele si decongestionantele. Aceste medicamente sunt concepute pentru a reduce mucusul din sinusuri, dar afecteaza si mucusul cervical. Si aveti nevoie de acestea din urma pentru a ajuta spermatozoizii sa ajunga la ovul.
De asemenea, nu luati ibuprofen sau aspirina atunci cand incercati sa ramaneti insarcinata. Aceste medicamente antiinflanatorii pot interfera c u ovulatia si pot impiedica ovulul fertilizat sa se ataseze de peretii uterului. Pentru calmarea durerilor in schimb paracetamolul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>