Detoxifierea organismului-mai mult decat o necesitate

detoxifiere

Detoxifierea este o procedura mai mult decat necesara pentru organism.

De ce? Pentru ca traim intr-un mediu poluat, suntem expusi stresulu, deseurilor, medicamentelor si bacteriilor si consumam alimente pline de E-uri.

Organismul transmite semne ca este necesara detoxifierea. Iata cateva dintre acestea: stari depresive, oboseala excesiva, respiratie urat mirositoare, anxietate, stare de somnolenta, greturi, acnee.

In ceea ce priveste perioada potrivita, este recomandat sa incepeti cura de detoxifiere primavara sau toamna. Acestea sunt sezoanele de tranzitie iar bioritmul corpului se schimba.

Va prezentam mai jos metode de detoxifiere:

1. Detoxifierea prin sucuri. In fiecare dimineata beti un pahar de suc verde. Puteti prepara sucul la storcator sau blender si puteti folosi verdeturi, legume verzi sau fructe. Pe perioada detoxifierii, evitati sa consumati cafea , zahar sau alcool.

2.Detoxifierea prin cresterea aportului de fibre. Cele mai bogate alimente cu un continut bogat in fibre sunt: painea de secara, fulgii de ovaz, tonul, carnea rosie, spanacul, soia, ficatul de porc.

3.Detoxifierea prin masaj, saunei si exercitiilor fizice. Pentru o detoxifiere completa trebuie sa aveti grija si de corpul dumneavoastra. Faceti miscare, alergati, mergeti pe jos.

ghimbir

4.Detoxifierea cu ceaiuri. Puteti urma o cura cu ceaiuri pentru o cure de  detoxifiere a organismului. Este sanatos si va veti revigora . Printre cele mai recomandate ceaiuri amintim:

  • Ceaiul de ghimbir si lamaie: excelent tonic, detoxifiant si energizant;
  • Ceaiul de anghinare: contribuie la imbunatatirea functiei hepatice, indicat dupa perioade in care ati consumat prea multe grasimi de origine animala;
  • Ceaiul de verbina si rozmarin: un excelent digestiv – ajutorul dumneavoatra pentru o digestie rapida;
  • Ceaiul de dafin, musetel si menta: reduce senzatia de balonare si recomandat pentru o digestie usoara;

Pe perioada detoxifierii eliminati din alimentatia dumneavoastra dulciurile, manarurile grele. Reduceti sarea si condimentele, dar nu in ultimul rand: beti cat mai multa apa!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>