Detoxifierea organismului prin terapii naturiste

Trebuie sa ne preocupe detoxdetoxifierea organismului pentru ca stilul de viata ne poate pune la incercare corpul. Desi, în conditii normale, organismul este capabil sa se curete singur, cresterea nivelului de stres, lipsa exercitiilor fizice, constipatia, dieta necorespunzatoare si stilul de viata nesanatos, ca sa nu mai vorbim de cresterea toxinelor din mediu pot pune mare presiune asupra organismului. Şi cum nu poti evita in totalitate toxinele, este important sa-ti ajuti corpul sa scape de ele.

Pentru a detoxifia organismul trebuie renuntat la zahar. Intre consumul de zahar si o multime de probleme de sanatate precum obezitatea, diabetul, inflamatiile care pot duce la afectarea membranei celulelor s-a stabilit o legatura directa. Si cu cat esti mai stresat cu atat mai mult te bazezi pe alimentele si bauturile care contin zahar si care iti ofera un plus de energie pe termen scurt, pentru care insa, platesti un pret piperat din punctul de vedere al sanatatii. Incearca sa renunti la consumul de zahar si asa vei preveni acumularea de kilograme, inflamatiile si imbatranirea prematura.

Detoxifierea corpului se poate face si cu alimente amare. Verdeturile ajuta mereu detoxifierea. Iar cele mai bune din acest punct de vedere sunt verdeturile cu un gust amar. Atunci cand mananci rucola, papadie sau nasturel, ficatul este stimulat pentru a curata mai eficient organismul. Gustul amar este un semnal pentru sistemul gastrointestinal. Acesta incepe sa elibereze hormoni si enzime digestive care cresc secretia biliara, metabolizeaza grasimilie si mentine eliminarea usoara. Iar acest lucru ajuta organismul sa elimine toxinele mai rapid.

Pentru o detoxifiere corecta mananca numai alimente permise, organice, cat mai proaspete, cat mai putin prelucrate termic si fara nici un fel de conservanti, bea cel putin doi litri de apa plata pe zi, gateste cu grija: crud este cel mai bine, fiert e binisor, copt si la gratar sunt urmatoarea alegere buna, dar prajit este inadmisibil. Renunta la ceai negru, cafea si alcool, bea, in schimb, cat mai mult ceai de plante. Curata si spala legume care iti plac (morcovi, telina, rosii, ardei, andive, dovlecei, varza etc.) si pastreaza-le in pungi de plastic, in frigider. Ia cateva atunci cand pleci de acasa. Fa-ti portii mici de seminte si nuci, pe care le tii in frigider. Consuma-le ca pe o gustare, de cate ori ti-e foame. Cantitatea ideala: cat poti sa tii in palma. Evita alunele si arahidele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>