Dovelacul, o sursa bogata de fibre dietetice!

Dovleacul are un continut mare de Vitamina A, asigurand 246% din DZR (n.r doza zlinica recomandata) la fiecare 100gr. Semintele sale sunt o sursa importanta de omega 3 si are putine calorii, doar 26 la 100gr.

Dovelacul, o sursa bogata de fibre dietetice!

Este una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, 100 de grame avand doar 26 cal si nu contine grasimi saturate sau colesterol. Este o sursa bogata de fibre dietetice, anti-oxidanti, nu lipsesc nici vitaminele si mineralele. Este recomandat de dieteticieni pentru a controla colesterolul si este introdus in programul de reducere a greutatii.

Semintele de dovleac sunt o sursa buna de fibre alimentare si de acizi grasi nesaturati, face bine inimii.
In plus, ele sunt o sursa foarte buna de proteine si minerale care au numeroase beneficii pentru sanatate.
Dovlecii sunt variati foarte mult in forma, dimensiuni si culori, avand in general cca. 4-6 kg, dar exista dovleci uriasi ce ajung si la 25 kg.
Culoarea caracteristica a dovleacului este portocaliu sau galben, unele sunt de culoare inchisa pana la verde pal, portocaliu-galben, alb, gri sau rosu. De obicei crusta este neteda, cu nervuri.

Puteti sa pastrati  dovleacul pentru mai multe saptamani la loc racoros, bine ventilat, la temperatura camerei. Ssectiunile taiate, ar fi bine sa le plasati in interiorul frigiderului, acolo se pot pastra bine pret de cateva zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>