Durerile de spate: terapii alternative

dureri_de_spate_49926600In tratarea durerilor de spate isi aduc contribuitia si terapiile alternative. Desi nu reprezinta un tratament curativ, terapiile alternative sunt utile pentru controlul si ameliorarea durerii. Institutiile medicale aproba utilizarea terapiilor alternative in cazul pacientilor a caror stare de sanatate nu se imbunatateste prin autoingrijire sau prin administrarea de calmante usoare.

Iata cateva terapii alternative care te vor ajuta la calmarea durerii:

Acupunctura

Aceasta este o metoda traditionala chinezeasca bazata pe teoria ca o forta vitala numita Qi, strabate corpul uman prin anumite canale (meridiane). Studiile clinice au demonstrat ca, in prezent, acupunctura reala si cea simulata au avut rezultate la fel de bune (iar impreuna au fost mai eficiente) ca tratamentele conventionale pentru calmarea durerilor cronice de spate. Se fac in continuare cercetari pentru a se descoperi de ce acupunctura reala si acupunctura placebo au efect similar in alinarea durerilor lombare.
Yoga

Yoga este o practica indiana caracterizata prin combinarea exercitiilor fizice de intindere, flexibilitate, de forta musculara cu meditatia. Aceste miscari pot ajuta la eliberarea tensiunii musculare si reduc durerile de spate. Cercetarile au confirmat ca yoga diminueaza durerile, imbunatateste starea generala de sanatate si favorizeaza renuntarea la medicatie pentru durerile de spate.

Osteopatia

Osteopatia este o metoda de tratament in care practicienii actioneaza manual la nivelul muschilor si articulatiilor in scopul tratarii disfunctiilor si restabilirii mobilitatii si functionalitatii lor. Tehnicile pot include manipularea coloanei vertebrale, intinderi, presiune usoara si rezistenta. Potrivit studiilor aceasta terapie reduce semnificativ durerile lombare. Efectele pozitive pot dura cel putin trei luni.

Fizioterapia

Realizarea de exercitii fizice in scopuri terapeutice este de real ajutor in cazul durerilor cronice de spate, reducand si riscul restabilirii durerii. Medicul va poate consilia cu privire la exercitiile specifice, care vizeaza consolidarea anumitor grupe de muschi care sustin coloana vertebrala.

Masajul terapeutic

Scopul masajului terapeutic este eficient pentru reducerea inflamatiei, pentru a relaxa musculatura si pentru a imbunatatii circulatia locala. Cercetarile au demonstrat ca masajul poate diminua durerea, depresia, anxietatea, dar poate imbunatatii si calitatea somnului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>