Echipa taiwaneza Dynamical Biomarkers Group, in finala competitiei Qualcomm Tricorder XPRIZE

HTC, lider mondial in inovatie și design, anunta calificarea echipei Dynamical Biomarkers Group printre cei 10 finaliști pentru premiul de 10 milioane de dolari la Qualcomm Tricorder XPRIZE, o competitie globala destinata echipelor care dezvolta un dispozitiv mobil pentru consumatori, capabil sa diagnosticheze și sa interpreteze un set de 15 afectiuni medicale, precum și sa masoare 5 tipuri de date biometrice vitale.

Sub conducerea profesorului Chung-Kang Peng, decan și fondator al College of Health Sciences and Technology, National Central University, Taiwan, grupul Dynamical Biomarkers Group este o echipa de specialiști formata din doctori, oameni de știinta și ingineri din Taiwan și Statele Unite, intre care inclusiv membri HTC. Misiunea echipei este de a concepe și construi un dispozitiv medical inovator, exploatând cele mai avansate tehnologii de diagnosticare, detectare de afectiuni, precum și tehnologii wireless și cloud pentru a permite utilizatorilor sa iși monitorizeze cu success starea de sanatate.
peter-chou-htc-one
In competitie participa ingineri și designeri HTC, iar alaturi de aceștia, compania contribuie cu expertiza extinsa in domeniul tehnologiei mobile, printre care algoritmi de procesare a imaginilor, detectare și HMI (Interfata Mecanica Umana – Human Machine Interface).

Peter Chou, CEO, HTC Corporation: “Oferim felicitari sincere echipei Dynamical Biomarkers Group pentru calificarea intre cei 10 finaliști ai competitiei Qualcomm Tricorder XPRIZE. Experienta de a lucra alaturi de echipa ne-a oferit acces la cunoștinte nepretuite și la noi perspective asupra metodelor de colaborare cu comunitatile academice și medicale in cercercetarea și dezvoltarea tehnologiilor inovatoare, cu potential de a transforma sistemul medical”.

Profesorul Chung-Kang Peng: (foto) “Misiunea noastra este sa concepem inovatii care vor permite oamenilor sa iși monitorizeze starea de sanatate și, simultan, sa diminueze costurile foarte ridicate cu care se confrunta sistemele publice de sanatate. Realizarea noastra marcheaza un pas important pentru atingerea obiectivului pe termen lung de a impulsiona aparitia unei noi ere a serviciilor personalizate de asistenta medicala in Taiwan și in toate colturile lumii”.

Despre HTC
Fondat in 1997, HTC Corp. (HTC) este producatorul unei serii de dispozitive mobile multi-premiate, dar și al unor telefoane care au marcat premiere pe plan mondial. Pozitionând utilizatorii in centrul atentiei, HTC depașește barierele designului și tehnologiei pentru a crea experiente personale inedite pentru utilizatorii din intreaga lume. Portofoliul de produse HTC include smartphone-uri și tablete propulsate de HTC Sense, o interfata grafica prin care experienta de utilizare este imbunatatita și simplificata. HTC este listata la Bursa de Valori Taiwan cu indicativul 2498.

Despre Dynamical Biomarkers Group
“Echipa de vis” Dynamical Biomarkers Group din Taiwan este condusa de profesorul Chung-Kang Peng, decan fondator al College of Health Sciences and Technology, National Central University, Taiwan și include membri din: Cathay General Hospital, National Central University, National Cheng Kung University, National Taiwan University, National Taiwan University Hospital, Taipei Medical University, National Tsinghua University, HTC.

Despre XPRIZE
Fondata in 1995, XPRIZE este o organizatie care iși propune sa solutioneze Marile Provocari ale lumii prin organizarea unui concurs de inovatii de mare amploare, cu premii importante, in 5 domenii de actiune și cercetare: Educatie, Explorare, Energie și Mediu, Dezvoltare Globala și Știinte ale Vietii. Premiile includ finantari de 30 milioane dolari pentru Google Lunar XPRIZE, 10 milioane dolari pentru Qualcomm Tricorder XPRIZE, 2,25 milioane dolari pentru Nokia Sensing XCHALLENGE și 2 milioane de dolari pentru Wendy Schimdt Ocean Health XPRIZE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>