Efecte miraculoase ale rubarbei

sursa foto: culinar.roEste o plantă antică originară din China, care a fost cultivată în scop medical. Rubarba poate creşte până la 2 metrii în înălţime si are rădăcini puternice, frunzele îi sunt mari şi lucioase de culoarea roşie. Se poate consuma doar tulpină deoarece frunzele sunt considerate toxice deoarece au un conţinut ridicat de acid oxalic.

Substanţele din plantă

Rubarba are un conţinut ridicat de vitamine (A, B, C), fibre şi minerale (potasiu, calciu, fosfor şi seleniu)
Această plantă are efect diuretic, tonic, laxativ, antiinflamator şi antibacterian. Este recomandată în cazul bolilor de stomac, problemelor biliare şi în cazul febrelor ridicate, ajuta la detoxifierea organismului şi scade colesterolul.

Cum se poate consuma

Rubanba în Romani este folosită în mod particular ca ornament pentru mesele festive sau ca supa, compot, şi plăcinte. Aceste reţete au fost ale saşilor care ni le-au lăsat moştenire când au plecat din ţara noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>