Este hrenul un antibiotic natural?

hrean

Hreanul, cu toate ca este considerat un ingredient cheie la prepararea muraturilor, are si efecte miraculoase fiind  folosit ca remediu pentru anumite boli. In unele situatii acesta ar putea fi considerat  de catre cercetatori  un remediu pentru cancer.

 

Originea hreanului

Hreanul este cunoscut inca din perioada vechilor egipteni, dar cu toate acestea, el este originar din Asia şi Europa de S-E. Cunoscut de secole pentru proprietatile miraculoase, acesta are un gust picant cu miros puternic, iar culoarea radacinii este galbuie cu frunze alungite făcand parte din aceeaşi familie de legume ca şi conopida.

 

Beneficiile consumlui de hrean

Hreanul este bine cunoscut printre specialisti pentru efectele sale curative in numeroasele afectiuni respiratorii precum: infectii ale sinusurilor, bronsitele, sinuzitele, asmul bronşic.  Aceasta rădacinoasa detine, printre altele, si un efect antibacterian in infectiile urinare.

Cu toate ca are numeroase efecte benefice, cel mai important vine in sprijinul tratamentului de cancer datorita unei cantitati semnificative de glucosinolate, substanta ce ajuta la estomparea cresterii tumorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>